np3

Prinsessealléen på Skøyen – der Oslo planlegger fremtiden sin

Når du flytter til Prinsessealléen flytter du til et av de mest allsidige områdene i Oslo. Både med hensyn til tilbudene som allerede ligger der – fra parker og strender til butikker og serveringssteder – og med hensyn til planene Oslo kommune har for området. For de skisserer en spennende fremtid.

Skøyen skal bli et foregangsområde for klimasmart og miljøvennlig byutvikling, og dette vil ha positive konsekvenser for alle som bruker stedet. Både for gjennomreisende, men kanskje aller mest for de som bor der. For de blir omgitt av en bydel med sjeldne kvaliteter.

Artikkelen fortsetter

3d visualiseringer: Norconsult/Oslo Kommune

Bydelen blir et sted skapt for myke trafikanter. Romslige fortauer, sykkel- og gangstier, grøntområder og benker. Det skal bli lettere å komme til sjøen, den blå-grønne strukturen langs elvene og fjorden skal styrkes, båtopplagringsplassen i bunnen av Bestumkilen skal helt eller delvis erstattes av boliger og parkanlegg og det blir anlagt brygger og gangstier langs vannet. I årene som kommer skal Skøyen få nærmere 5000 nye boliger, og med følger skoler, barnehager, butikker, utesteder, infrastruktur og offentlig kommunikasjon. 

Som innbygger i Prinsessealléen får du de beste setene i huset. Fra inngangsdøren er du i hjertet av Skøyen på minutter. Fra den digre takterrassen ser du ut over en variert og spennende bydel med fin arkitektur, og når du ønsker litt hvile fra alle inntrykkene, lydene og menneskene får du en bakhage med grønne trær og busker du kan hvile øynene på. For selv the urban royalty trenger å lade batteriene.