np3

Jeg bare elsker den hagevillaen!

Gitte Rimstad øser av sin kjærlighet til hagevillaen som alle beboerne i Poppelhagen får tilgang til. Hun er interiørarkitekt i RCO Interiør.

Gitte falt pladask for den gamle sveitservillaen fra tidlig 1900-tall på tomten.

- De lager ikke slike hus lenger. Det er et majestetisk, vakkert bygg omkranset av en flott hage. Bare se på håndverket. Det står seg like godt i dag som da det ble bygget for over hundre år siden. Og villaen er en god representant for den gamle arkitekturen her på Nordstrand. Men det er ikke den gamle stilen som beboerne vil møte når de kommer inn døren.

- Her skal 1900-tallet møte 2000-tallet. Vi skal ta vare på de gamle detaljene som brystninger og stukkaturer, men bryte det med et mer moderne, kontinentalt uttrykk. Det er kanskje nettopp den stilen som preger Gitte Rimstad som interiørarkitekt. Ikke så rart, for hun har fått sin utdannelse fra London. Hun liker de mer dempede fargene, de enkle, rene linjene og materialitet kombinert med det litt lysere nordiske. Dette vil hun hente ut i stilen til hagevillaen.

- Hagevillaen vil gi assosiasjoner til et boutiquehotell med et litt stramt og lekkert design. Et sted du vil føle deg hjemme, enten du sitter i loungen eller tar en tur inn på det bistropregede kjøkkenet. 

Det er nettopp det som er hensikten til hagevillaen; å være et trivelig samlingspunkt for beboerne. Her skal du kunne være med på vinsmaking, ta en bridgekveld, steke vafler med naboen, se OL på TV´n sammen eller sette deg på hagebenken utenfor.

- Kort sagt, med tilgang til en så flott hagevilla, trenger du jo ikke kjøpe en så stor leilighet?

Gitte erfarer at andre boligprosjekter her til lands kanskje har et fellesrom, men ingenting i nærheten av hagevillaen. Erfaringer fra utlandet viser at et slik tilbud virkelig blir benyttet.

- Innredningen vil ligge på et høyt nivå. Det er fagfolk som tar opp den stolte arven fra de opprinnelige håndverkerne som førte opp villaen.

Gitte og hennes kolleger har også ansvaret for interiøret i de andre husene på tomten.

- Vårt utgangspunkt er at folk har ulik smak, og at vi må møte dem med alternative stilarter. Felles for fargepalettene er at de er dempede og derfor enkelt lar seg kombinere med de møblene beboerne tar med seg inn i sin nye bolig.

Hun kaller stilartene kontinentale med god bruk av materialkombinasjoner.

- Her finner du ingen farger som skriker, sier Gitte med et smil.

Hun trekker frem kjøkkenet som eksempel. Noen av overskapene er fjernet og det er samme farge på den slanke benken som på underskapene. Slik forsterkes det luftige preget og den store takhøyden i leiligheten.

- Det blir solide kompaktdører mellom rommene. Derfor vil du ikke oppleve en dør som «slår» når du for eksempel går inn på badet. Her møtes du av store Porcellenato fliser på vegger og gulv, og mosaikk i dusjhjørnet.

I flere år bodde Gitte Rimstad et steinkast fra Poppelhagen. Og hun er ikke i tvil, Sæter er et utrolig godt sted å bo.


Gitte Rimstad

interiørarkitekt for Poppelhagen