np3

BELIGGENHET

---

ENSJØ, DEN NYE URBANE BYDELEN MED GRØNNE LUNGER


Ensjøbyen er Oslos nye bydel for deg som liker pulsen av byen, men som ønsker å bo luftigere og grønnere til enn midt i sentrum. Gamle bilforretninger erstattes av et levende bydelsliv med nye boligprosjekter, butikker, serveringssteder og andre servicetilbud. 

Mellom byggene er det åpne områder som utvikles med grønne lunger og frodige fellesområder. Det er flere barnehager i nabolaget og ny barneskole i Grenseveien, planlagt ferdig i 2020. 

Liker du å bevege deg? Ensjø har flere treningssentre og mange trygge gangstier inviterer til jogging. Ta deg en spasertur og bli kjent med den gamle, sjarmerende trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga. For deg som er interessert i fotball, ligger Intility Arena – Vålerengas nye stadion, bare en kort spasertur unna.

FÅ DIN EGEN PARK OG GODE, GAMLE MALERHAUGEN SOM NÆRMESTE NABO


Rundt Ensjølyst blir det gode, flate og solrike utearealer som innbyr til lek og opphold for alle aldersgrupper. Landskapsarkitektene legger opp til et levende utemiljø med lekeapparater og sosiale soner. 

I forlengelsen av det frodige tunet er det regulert inn en offentlig park, Malerhaugparken. Slik får du som bor i Ensjølyst umiddelbar tilgang på større grøntarealer enn de fleste andre boligprosjekter. Og med sin gamle bebyggelse, stakittgjerder og syriner er Malerhaugen et særdeles hyggelig nabolag.

Ikke langt fra Ensjølyst finner du også Hovinparken med vakre Hovindammen, og den nye Tiedemannsparken ved Hasle. 

ENSJØBYEN

---

Ensjølyst ligger svært sentralt til, med bare 350 meter til Ensjø T-banestasjon med hyppige avganger samt en rekke bussruter langs Strømsveien. Det er bysykler ved T-banestasjonen og i nabolaget har du det meste du trenger i hverdagen. Slik har du mange forutsetninger for å leve et bilfritt liv her.

Ensjø omkranses også av andre flotte og innholdsrike områder. Vålerenga og Kampen ligger en kort spasertur unna, mens Tøyen, Tøyenparken og Botanisk Hage ligger i perfekt turavstand.