np3

Profier og Neptune solgte boliger for over 4 milliarder i 2021

2022-02-11

Vi opplever markedet som godt over hele landet – folk kjøper ny bolig når den rette muligheten byr seg, selv om de må signere med munnbind på, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier.

 Med kjøpet av Neptune Properties i 2020 fikk Profier Gruppen utvidet prosjektporteføljen hovedsakelig i Oslo. Neptune har cirka 2000 boliger under utvikling, og solgte 70 boliger med omsetningsverdi på 380 millioner i 2021.

Yngre boligkjøpere

– Vi synes det er veldig interessant å registrere at gjennomsnittkjøperen blir yngre. Særlig i Oslo og Bærum møter vi stadig oftere førti- og femtiåringer som vil bytte ut huset med en energieffektiv familiebolig. Forskjellen i pris og bokostnad for en ny og gammel bolig gjør det interessant for stadig flere å velge nytt, bo litt trangere og mer sentralt, sier Kristen Rikter-Svendsen.

– Det er et stort behov for sentrale og fremtidsrettede kvalitetsprosjekter som bidrar til utvikling av gode og attraktive nabolag. Ikke minst er det viktig at slike prosjekter blir satt i gang i etablerte områder der folk allerede bor, og har lyst til å bli boende selv om behovene deres endres, sier Anders Gregersen, administrerende direktør i Neptune Properties.

Mange nye salgsklare prosjekter

I 2022 er Neptune salgsklare med mellom 6-8 prosjekter i Oslo til en samlet verdi av minst 3 milliarder kroner. Prosjektene Poppelhagen på Nordstrand, Prinsessealléen på Skøyen, Setra vei i Holmenkollen, Østensjøporten på Bogerud og Borgenbakken på Frøen skal etter planen være salgsklare før sommeren, med totalt 270 nye leiligheter.

– Vi vil tilby 77 leiligheter i Prinsessealléen, som ligger like ved Frognerparken. Dette blir nydelige, urbane leiligheter med skjermet bakhage og en gigantisk felles takterasse, forteller Anders Gregersen.

– Poppelhagen på Nordstrand er et annet helt spesielt prosjekt. I samarbeid med Monolith Properties bygger vi 125 leiligheter med mange spennende fellesfunksjoner, inkludert en ærverdig trevilla midt i hjertet av området, en villa som skal kunne brukes av beboerne til alt fra styremøter til private selskap. Prosjektet vil også få et hageanlegg i en klasse for seg.

Profier lanserer sitt prosjekt «Ensjøparken» i Oslo til våren. Mer enn 203 selveierleiligheter forventes å komme i salg rundt påske, og prosjektet er et samarbeid med Kolberg Motors.

– Å selge boliger i 2016 var en kraftig medvindseilas. Nå er markedet mer selektivt, men vi har stor tro på fortsatt gode salgstall i månedene fremover, avslutter Rikter-Svendsen.

Nyheten var også på Estate 01.02.22
https://www.estatenyheter.no/solgte-boliger-for-over-4-milliarder/324604