np3

Brorparten av oss har ikke hytte. Til alle på staycation: God nabolagsommer!

2021-07-05

Staycation er blitt et velkjent begrep som brukes om å være turist på eget hjemsted, og for andre år på rad blir det Norgesferie på de fleste av oss. For de som ikke eier egen hytte, har det tidligere vært mulig å leie seg en ukes sommeridyll eller to. I år er det vanskeligere enn på lenge. Hyttemarkedet er brennhett, enten man skal leie eller kjøpe. Og da kan det være greit å minne om at nordmenn flest faktisk ikke eier sin egen hytte, selv om det snart er en halv million hytter i Norge.

Nordmenn flest ferierer i hjemmene sine

De fleste av oss ferierer i hjemmene våre i år også. Grovt regnet kan vi si at med en halv million hytter og i snitt fire personer per hytte, så er det plass til sånn cirka to millioner på norsk hytteferie i sommer. Men vi er jo mange flere enn det. Og på tross av vaksinering og byer som våkner til liv igjen, så er det ingen som anbefaler oss å reise utenlands.

Er det noe vi har lært siden 12. mars i fjor, er det at trivsel i hjemmene våre og i nærområdet er viktig. Netthandelen i 2020 økte med nær 40 prosent sammenlignet med 2019 og vi kjøpte blant annet mye lamper, kjøkkenutstyr og møbler. Med andre ord, når vi først må være hjemme, investerer vi i å gjøre det fint. 

Nærområdene blir viktig i sommer også

Vi har også beveget oss mer i nærområdet. Beredskapsetatens mobilitetsrapport viser at under strenge tiltak har vi brukt uteområdene mer og mer. Rapporten viser også hvordan Oslo-befolkningen ikke reiser langt hjemmefra. Vi beveger oss mye, men mer i nærområdet. Nå spekuleres det i om pandemien har endret våre vaner for godt eller ikke.

Målet vårt er å skape Norges mest attraktive nabolag

Hvorfor bryr vi oss om dette? Fordi vi i Neptune vet at det er mennesker som skaper byen, og vi er genuint opptatt av å sette mennesker først i bolig- og byutvikling. Våre løsninger skal legge til rette for trivsel, gode relasjoner og godt naboskap. Vi legger mye ressurser i å lytte til og forstå hva menneskene og byen vår trenger – og det skulle da også bare mangle.

I året som har gått og sommeren vi er inne i nå, ser vi enda klarere hvor viktig det er å skape attraktive nabolag. Vi håper at vi har lyktes med det i prosjektene våre, for i år er det nok mange som kommer til å bruke mye av sommeren sin der. Vi håper gode naboer, lekeplasser, fellesarealer, grøntområder og nabolagskaféer bidrar til gode minner fra sommeren 2021.

Så til alle dere på staycation – vi ønsker dere en riktig god nabolagssommer!  

Hilsen alle oss i Neptune