np3

Bli med inn til Sæters hemmelige oase

2020-09-23
Sæter Torg er blitt et populært møtested for folk på Nordstrand. Visste du at det også skjuler seg en oase på taket av butikkene? Bli med inn i Sæter Hage!

Har du bodd noen år på Nordstrand, husker du sikkert bensinstasjonen, bilverkstedet, det gule huset med sportsbutikken og det hvite huset på hjørnet med damebutikken? Kanskje også den gjørmete parkeringsplassen og bilene som skapte trafikkaos når de skulle inn og ut av Kittel-Nielsens vei, på tvers av Nordstrandveien midt i krysset?

Alle rive- og byggearbeidene, som pågikk i det som føltes som en evighet, er det lett å glemme når man i dag ser det yrende folkelivet og hvor populært det er blitt med det lille torget og lokalsenteret med serveringssteder og butikker. 

Nå er det over fem år siden de gamle bygningene i Nordstrandveien 40-46 ble jevnet med jorda, og man kunne se de flotte illustrasjonene av hvordan nye Sæter Torg med boligprosjektet Sæter Hage på toppen skulle bli. Mens torget er åpent for alle, er taket privat. På vegne av alle nysgjerrige har Nordstrands Blad bedt om en liten omvisning. 

Les resten av artikkelen i Nordstrands Blad her (for abonnenter).